Τι θα γίνει τελικά με το Wonder Woman;

Οι περισσότεροι ειδικοί του box office περίμεναν το “Wonder Woman 1984” να είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Αλλά αυτό ήταν τότε και αυτό είναι τώρα.

Η Warner Bros. καθυστέρησε ήδη την κυκλοφορία της ταινίας, πρώτα έως τον Οκτώβριο και μετά την Ημέρα των Χριστουγέννων. Αν θέλουν να κυκλοφορήσουν την ταινία «Ημέρα των Χριστουγέννων», πρέπει να αποφασίσουν τώρα ώστε να μπορούν να επανεκκινήσουν την καμπάνια μάρκετινγκ.

Η Warner Bros αντιμετωπίζει τρεις επιλογές:

Επιλογή 1: Να κρατήσουν την ημερομηνία και βγάλουν την ταινία στους κινηματογράφους όπως είχε προγραμματιστεί.
Το στούντιο έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια στη διαφήμιση για τις προηγούμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας του. Οι κινηματογράφοι είναι ανοιχτοί στην Κίνα και την Ιαπωνία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές μετά τις ΗΠΑ.

Ο Warner Bros. το δοκίμασε μια φορά πριν με το “Tenet“, το θρίλερ του σκηνοθέτη Christopher Nolan. Η ταινία τα πήγε καλά στο εξωτερικό, με περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κέρδισε μόλις 55 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Η ταινία κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και κέρδισε μόλις 350 εκατομμύρια δολάρια. Υπολογίζοντας το μερίδιο των θεάτρων στις πωλήσεις εισιτηρίων και το κόστος μάρκετινγκ, το “Tenet” έχασε.

Το “Wonder Woman 1984” κόστισε επίσης 200 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή. Το κέρδος θα πρέπει να είναι τριπλάσιο για να ελπίζει καν σε ένα κέρδος. Καμία ταινία δεν έχει κερδίσει 600 εκατομμύρια δολάρια φέτος, ούτε καν στην Κίνα. Είναι ένα πράγμα να χάσεις χρήματα στο “Tenet”, ένα στοίχημα σε μια πρωτότυπη ιδέα χωρίς αστέρια ταινιών. Είναι άλλο να χάσεις χρήματα στο “Wonder Woman 1984”, ένα σίγουρο project που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του franchise ταινιών DC.

Επιλογή 2: Μεταφορά στο επόμενο έτος.
Αυτή είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Το Wonder Woman το έχουν ήδη μετακινήσει δύο φορές, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνει ξανά. Όλα τα άλλα στούντιο εγκατέλειψαν το 2020 ήδη. Ενώ το επόμενο καλοκαίρι είναι γεμάτο με κυκλοφορίες όπως “Fast & Furious 9“, “Venom: Let There Be Carnage” και “Top Gun: Maverick“, αφήνοντας ένα άνοιγμα στις αρχές Ιουνίου.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι ανοιχτές σε πλήρη χωρητικότητα έως το επόμενο καλοκαίρι. Εάν η Warner Bros. μετακινήσει το “Wonder Woman 1984”, οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ αναμένεται να κλείσουν μέχρι το 2021, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά θέατρα μπορεί να κλείσουν για πάντα.

Τι θα γίνει τελικά με το Wonder Woman;

Επιλογή 3: Αφήστε το για μία ή δύο εβδομάδες και, στη συνέχεια, μετακινήστε το στο HBO Max.

Το HBO Max ξεκίνησε με μια δύσκολη αρχή. Πολλοί άνθρωποι που πληρώνουν ήδη για το HBO δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ του κανονικού HBO και του HBO Max, ούτε καταλαβαίνουν πώς να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Η Amazon και η Roku, οι δύο κορυφαίοι πάροχοι αποκωδικοποιητών, δεν το προσφέρουν.

Ενώ η Warner Bros. κυκλοφόρησε λίγες ταινίες στο HBO Max, καμία από αυτές δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το “Wonder Woman 1984.” Η κυκλοφορία της ταινίας στο HBO Max γύρω από τις διακοπές θα προσελκύσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγγραφούν στην υπηρεσία. Μόλις μπουν μέσα στην εφαρμογή, θα τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Διαθέτει μια βαθιά και ποικίλη βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών – τον καλύτερο προγραμματισμό όλων των υπηρεσιών (τουλάχιστον για έναν θεατή στις ΗΠΑ).

Η Warner Bros. θα μπορούσε ακόμα να δώσει στην ταινία μια σωστή θεατρική εκτέλεση σε περιοχές που έχουν καλύτερη διαχείριση του ιού, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο HBO Max.

Ωστόσο, αυτός είναι ο ορισμός του βραχυπρόθεσμου πόνου για μακροπρόθεσμο κέρδος. Ταινίες όπως το “Wonder Woman 1984” κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε θέατρα από ό, τι σε υπηρεσίες ροής. Αυτός είναι ο λόγος που τα στούντιο έχουν ωθήσει σχεδόν όλους τους μεγαλύτερους τίτλους τους έως το 2021.

Ο μόνος τρόπος που λειτουργεί για την WarnerMedia είναι εάν η εταιρεία όχι μόνο πείσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγγραφούν στο HBO Max λόγω του “Wonder Woman 1984“, αλλά τους διατηρήσει. Διαφορετικά, είναι οικονομική καταστροφή.

Spread the love

One thought on “Τι θα γίνει τελικά με το Wonder Woman;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *