WandaVision: Κριτική πρώτης σεζόν

Το WandaVision είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά της Marvel Studios που μεταδόθηκε απο την συνδρομητική υπηρεσία Disney+. Κατόρθωσε πριν ακόμα ολοκληρωθεί να είναι η δημοφιλέστερη σειρά στον πλανήτη αυτή την περίοδο Η σειρά επικεντρώνεται στους ομώνυμους χαρακτήρες της Marvel, Wanda Maximoff και Vision και χρονικά διαδραματίζεται πριν τα γεγονότα του Spiderman: Far from Home. Αποτελείται από 9 επεισόδια της μισής ώρας τα οποία έβγαιναν ένα κάθε βδομάδα.

Wanda/Scarlet Witch | Wiki | Marvel Amino

Η σειρά ξεκινάει με την Wanda και τον Vision να είναι οι πρωταγωνιστές ενός sitcom της δεκαετίας του 50, ζώντας σε ένα προάστιο του New Jersey και προσπαθώντας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή σαν κανονικοί άνθρωποι. Σε καθένα απο τα επεισόδια λοιπόν βλέπουμε τους ήρωες να παίζουν σε μια κωμωδία απο διαφορετική δεκαετία κάθε φορά και να προσπαθούν να κρύψουν τις δυνάμεις τους απο τον κόσμο. Το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει να ξετυλίγεται απο τα μέσα του κύκλου και έπειτα, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά το τι πραγματικά συμβαίνει στην μικρή πόλη του Westview.

WandaVision: 7 Questions We Have About That Demand Answers For

Πέρα όμως απο την Wanda της Elsabth Olsen και τον Vision του Paul Bettany  η σειρά έχει αρκετούς παλιούς και νέους χαρακτήρες. Απο τούς γνωστούς χαρακτήρες ξαναβλέπουμε είναι η Kat Dennings ως Darcy Lewis που είχαμε γνωρίσει στις ταινίες του Thor και ο Randall Park ως Jimmy Woo που συμμετείχε στο Ant-Man. Στους νέους χαρακτήρες έχουμε Kathryn Hahn ως Agatha Harkness, την περίεργη γειτόνισσα της Wanda και του Vision η οποία δεν χάνει ευκαιρία να χώσει την μύτη της στην ζωή του ζευγαριού και την Teyonah Parris ως Monica Rambeau, που είχαμε γνωρίσει στην νεότερη εκδοχή της στο “Captain Marvel” ως κόρης της Maria Rambeau. Η Monica θα κάνει οτι μπορεί να βοηθήσει την Wanda στην περιπέτεια που περνάει.

WandaVision: Κριτική πρώτης σεζόν

Η πολύ καλή χημεία μεταξύ της Olsen και του Bettany είναι κάτι που γίνεται εμφανές ήδη απο την πρώτη σκηνή. Οι δυο τους καταφέρνουν με την χημεία και την ερμηνεία τους να ξεχωρίσουν και να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Η Olsen πάντως, φαίνεται να πηγαίνει καρφί για Emmy καθώς ενσαρκώνοντας την Wanda, κατάφερε να παρουσιάσει όλες τις φάσεις του πένθους και του πόνου να χάνεις τους δικούς σου. Γενικά απο άποψη ερμηνειών η σειρά δεν απογοητεύει, καθώς όλοι οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις. Ειδική αναφορά αξίζει η Kathryn Hahn ως Agatha Harkness καθώς κλέβει την παράσταση σε κάθε σκηνή που συμμετέχει. Απο την πλευρά της πλοκής, η χρήση των sitcom ως μέσο αφήγησης, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη αλλαγή στο συνηθισμένο τρόπο της Marvel.

Scarlet Witch Love GIF by Disney+ - Find & Share on GIPHY

Η μικρή διάρκεια των επεισοδίων και η εξαιρετική δομή τους κάνει την πλοκή να προχωράει με γοργούς ρυθμούς, χωρίς να κουράζει με υπερβολικές πληροφορίες. Ακόμη οι ανατροπές και οι εκπλήξεις που υπάρχουν σε κάθε σχεδόν επεισόδιο, κρατάνε τον θεατή σε εγρήγορση.  Η σειρά πάντως ξεκαθάρισε οτι η Wanda είχε τις δυνάμεις της πριν την επαφή της με το “Mind Stone” πράγμα που την κάνει την πρώτη μεταλλαγμένη του MCU. Τώρα η συμμετοχή του Evan Peters, ο οποίος έπαιξε τον Quicksilver στις ταινίες “X-men: Days of Future Past” και “X-men: Apocalypse” της Fox, αποτελεί είτε μια απίστευτη τρολιά απο πλευράς Marvel, είτε ένα “κλείσιμο ματιού” για το μέλλον του MCU.

Αν και μια μερίδα του κοινού απογοητεύτηκε απο το τέλος του Wandavision, κυρίως επειδή δεν εμφανίστηκε κάποιος μεγάλος κακός οποίος θα απασχολούσε την επόμενη φάση του MCU. Αυτό όμως ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς η Marvel συνηθίζει να χτίζει τις ιστορίες και τους χαρακτήρες σταδιακά. Επίσης ας μην ξεχνάμε οτι είναι η πρώτη σειρά που ανήκει στο σύμπαν της Marvel και αποτελεί ως ένα βαθμό πείραμα.

Γενικά σαν σειρά σίγουρα αξίζει την προσοχή γιατί αφενός επεκτείνει το σύμπαν της Marvel, φέρνοντας στο προσκήνιο 2 δευτερεύοντες χαρακτήρες που είχαν αγαπηθεί απο το κοινό. Αφετέρου αποτελεί μια αξιόλογη σειρά από όλες τις απόψεις.

Βαθμολογία: 8/10

Spread the love

5 thoughts on “WandaVision: Κριτική πρώτης σεζόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *