Το Netflix βγήκε ο μεγάλος νικητής για το 2020

Λόγω της πανδημίας μεγάλο μέρος του πληθυσμού πέρασε(και περνάει) μεγάλο μέρος μέσα στο σπίτι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ωρών παρακολούθησης στις streaming υπηρεσίες και σε videogames βεβαίως. Το Netflix ήταν ο μεγάλος νικητής του 2020 καθώς ξεκίνησε το 2021 έχοντας 203,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 το Netflix αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών του περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Θυμίζουμε ότι το 2007 εγκαινίασε το νέο πεδίο του streaming.

Netflix

Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση συνέβη πέρυσι παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό (Disney+. Apple, HBO κ.α.) και την άνοδο των συνδρομητικών τιμών του.

Μάλιστα Το 83% των νέων συνδρομητών του 2020 προήλθε από χώρες εκτός ΗΠΑ και Καναδά, με το 41% από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2021 το Netflix ευελπιστεί να αυξήσει τους πελάτες του κατά έξι εκατομμύρια.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

Μάλιστα, ο streaming γίγαντας ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί πια να δανείζεται δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτεί τις παραγωγές του σε ταινίες και σειρές σε διάφορες γλώσσες και χώρες του κόσμου. Και αυτό γιατί τα έσοδα τετάρτου τριμήνου 2020 έφθασαν τα 6,64 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 5,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Netflix-200 μύρια συνδρομητές

Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία το Netflix είχε αντλήσει δάνεια περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να «κοντράρει» τα στούντιο του Χόλιγουντ.

Μάλιστα το ρεκόρ που ανακοίνωσε το Disney+(86,8 εκατομμύρια συνδρομητές σε λιγότερο από ένα χρόνο) δίνει νέα ώθηση στο Netflix. Συγκεκριμένα, ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς αναγνώρισε το επίτευγμα που έκανε η Disney λέγοντας ότι “μας ενεργοποιεί να αυξήσουμε τους συνδρομητές μας, αυξάνοντας και άλλο τον προϋπολογισμό μας για παραγωγή περιεχομένου“.

Εσείς τι περιμένετε από την αγαπημένη streaming υπηρεσία; Tι θα θέλατε να αλλάξει; Πείτε μας στα σχόλια!

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *