Τι είναι τελικά αυτό το Among Us;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα, κάποιον φίλος σας να σας λέει ” Άσε με, παίζω Among us“. Εκείνη την στιγμή θα κοιτάτε το ταβάνι και θα αναρωτιέστε! Μα καλά τι είναι τελικά αυτό το παιχνίδι που έχουν φάει όλοι κόλλημα; Τι είναι τελικά αυτό το Among Us;

Among Us

Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για το πιο δημοφιλές παιχνίδι του 2020, που κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες και όχι μόνο. Είναι ένα παιχνίδι που θυμίζει το θρυλικό «Μια νύχτα στο Παλέρμο» και πιθανότατα αυτός είναι ένας λόγος που έχει γίνει «κόλλημα».

Πίσω στο 2018, όταν το αμερικανικό gaming studio InnerSloth λάνσαρε το Among Us, χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια και μία καραντίνα για να βρεθεί στα ραντάρ των gamers. Τότε διάφοροι Youtubers και Influencers έπαιζαν το παιχνίδι μέσω stream και ξεκίνησε η περίοδος της επιτυχίας.


Τώρα εσείς θα αναρωτιέστε, έχουμε γράψει μισό κείμενο και ακόμα δεν σας έχουμε εξηγήσει πως παίζεται! Ορίστε λοιπόν!

Πως παίζεται το Among Us

Είναι λοιπόν ένα παιχνίδι multiplayer, όπου 10 παίκτες μπαίνουν σε ένα διαστημόπλοιο και ο καθένας του έχει έναν ρόλο. Κάποιοι ανήκουν στο κανονικό πλήρωμα και ένας είναι ο impostor (απατεώνας). Στόχος του πληρώματος είναι να ολοκληρώσει διάφορες αποστολές, ενώ ο impostor πρέπει να σκοτώσει τους υπόλοιπους ή να τους εμποδίσει να ολοκληρώσουν τα tasks, προκειμένου να κερδίσει.

Εάν είστε στο πλήρωμα στόχος σας είναι να βρείτε τον impostor. Από την άλλη ο «δολοφόνος», πρέπει να σκοτώσει τα μέλη του πληρώματος και να σαμποτάρει τις αποστολές, χωρίς να κινήσει υποψίες. Ξεκάθαρα λογική μία Νύχτα στο Παλέρμο!


Κανένα μέλος του πληρώματος δεν μπορεί να μιλήσει κατά την εκτέλεση των αποστολών, μέχρι να σκοτωθεί κάποιος. Όταν κάποιος πεθάνει, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν συμβούλιο, όπου αναφέρουν τις θέσεις τους. Μπορούν να υπερασπιστούν έναν συμπαίκτη τους ή και τον εαυτό τους!

Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας του, το παιχνίδι έχει πάνω από 100 εκατ. downloads. Μάλιστα η εταιρεία σταμάτησε τα σχέδια της για ένα Among Us 2, ώστε να εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον παιχνίδι.

Το Among Us κυκλοφορεί για συσκευές με λογισμικό iOS, Microsoft Windows, και Android συσκευές!
Spread the love

2 thoughts on “Τι είναι τελικά αυτό το Among Us;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *