The Crown: Season 3-4 Review

Με τον τέταρτο κύκλο του The Crown να έχει ολοκληρωθεί και τον 5ο κύκλο να ετοιμάζεται ας δούμε πως ήταν ο τρίτος και ο τέταρτος κύκλος της σειράς. Όπως είπαμε και στην κριτική των πρώτων 2 σεζόν, το crown είναι μια δραματική σειρά του Netflix η οποία εστιάζει στην ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας και την σχέση της με τα αλλά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Χρονικά η πλοκή ξεκινάει από τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο.

Στην τρίτη και τέταρτη σεζόν οι ηθοποιοί αλλάζουν καθώς περνάμε στα χρόνια της ωριμότητας της βασίλισσας και των λοιπών χαρακτήρων. Η Olivia Colman αναλαμβάνει το ρόλο της βασίλισσάς , ο Tobias Menzies γίνεται ο πρίγκιπας Φίλιππος, και η Helena Bonham Carter ενσαρκώνει την Πριγκίπισσά Μαργαρίτα. Πέρα απο αυτούς βλέπουμε και τα παιδία της Ελισάβετ να έχουν μεγαλώσει και να έχουν να αντιμετωπίσουν τις διάφορες καταστάσεις και τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Τρίτη σεζόν The Crown

Η τρίτη σεζόν ξεκινάει από την εκλογή του κόμματος των εργατικών του Χάρολντ Γουίλσον, μέχρι την επέτειο των 25 χρόνων από τη στέψη της, δηλαδή απο το 1964 ως το 1977. Τα κύρια γεγονότα που βλέπουμε σε αυτή την σεζόν είναι τα εξής: Ο σοβιετικός κατάσκοπος του παλατιού, η μεγαλειώδης περιοδεία της πριγκίπισσάς Μαργαρίτας στις ΗΠΑ. Η τραγωδία του Αμπερφαν της Ουαλίας. Η σχέση του Φίλιππου με την μητέρα του. Η στέψη του Κάρολου και ο έρωτας του με την Κάμιλα. Τέλος βλέπουμε τις διάφορες κρίσεις που περνάνε οι κύριοι χαρακτήρες καθώς κάνουν τον απολογισμό για τις ζωές τους μέχρι τώρα.

Η Olivia Colman με την ερμηνεία της καταφέρνει να προσδώσει στον χαρακτήρα της βασίλισσας μια ιδιαίτερη ωριμότητα και σταθερότητα. Η Colman έχοντας εμπειρία από την “Ευνοούμενη” του Λανθιμού, μας συναρπάζει με την ερμηνεία της. Από την άλλη η Helena Bonham Carter δίνει μια μοναδική ερμηνεία και ένα ιδιαίτερο βάθος στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Μαργαρίτας. Ο Tobias Menzies αν και δίνει μια αξιοπρεπέστατη ερμηνεία δυστυχώς χάνεται ανάμεσα στις 2 συμπρωταγωνίστριες του. Τέλος οι νέες προσθήκες του κάστ ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε τις σχέσεις της Ελισάβετ και του Φίλιππου με τα παιδιά τους και να δούμε αυτή την πλευρά του χαρακτήρα τους.

The 'Crown' Season 3 Review: Times Are Changing | Fangirlish

Τέταρτη σεζόν The Crown

Η τέταρτη σεζόν είναι η πιο πρόσφατη σεζόν της σειράς και για πολλούς συμπεριλαμβανομένου και εμένα είναι η καλύτερη της σειράς. Φταίει οτι θέλαμε να δούμε πως θα διαχειριστεί το σόου την πριγκίπισσα Νταϊάνα; Φταίει η Gillian Anderson στον ρόλο της σιδηράς κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ;

Σε αυτόν τον κύκλο βλέπουμε την Θάτσερ να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας και την σχέση της με την βασίλισσα. Την γνωριμία του Κάρολου με την Νταϊάνα, τον γάμο τους καθώς και την ταραχώδη σχέση τους. Βλέπουμε την μάχη των Φόκλαντ και το τέλος της πολιτικής πορείας της Θάτσερ. Την εισβολή ενός πολίτη στο δωμάτιο της Βασίλισσας. Την μάχη της Νταϊάνα με την βουλιμία και την σχέση της με τον Κάρολο καθώς και την προσπάθεια της πριγκίπισσας Μαργαρίτας να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Photo The Crown GIF - Photo TheCrown PrimeMinister - Discover & Share GIFs

Η Olivia Colman έχει καταφέρει να ξαναγνωρίσει την Βασίλισσα στο ευρύ κοινό. Να πάρει αυτόν τον ¨ρόλο;” αυτό το “αξίωμα” και να το κάνει ανθρώπινο. Μας έδειξε οτι η Ελισάβετ δεν είναι μόνο το στέμμα, είναι σύζυγος, μητέρα, κόρη, αδερφή, κατάφερε να δώσει τόσες πολλές διαστάσεις και τόσο συναισθηματικό βάθος που ποτέ εως τώρα ο κόσμος δεν είχε δει. Η Helena Bonham Carter αν και με περιορισμένο ρόλο σε αυτόν τον κύκλο καταφέρνει να κυριαρχεί σε κάθε σκηνή που βρίσκεται. Η Gillian Anderson κατάφερε με τον τρόπο της να εξανθρωπίσει την Σιδηρά Κυρία. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο η αλήθεια είναι απο την Anderson και δεν με απογοήτευσε. Η έκπληξη όμως ήρθε απο την Emma Corrin που κάνει εκπληκτική δουλειά ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι ομοιότητες ανάμεσα στην ηθοποιό και την πριγκίπισσα είναι τρομακτικές.

Βαθμολογία: 8/10

The Crown: season 3-4 review

Fanpage For The Crown ? — thecrownnet: The amazing cast of The Crown...

Κύριο στοιχείο της σεζόν είναι Ο Κάρολος και η Νταϊάνα και όλο το δράμα γύρω απο την σχέση τους. Απο την γνωριμία, μέχρι τον μαγευτικό γάμο, την περιοδεία τους στην Αυστραλία και την σχέση του Κάρολου με την Καμίλα, βλέπουμε όλα τα στάδια της σχέσης τους.

Η σκηνοθεσία, τα κουστούμια και τα σκηνικά παραμένουν σε κορυφαίο επίπεδο. Η μουσική για άλλη μια φορά χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο για να προσδώσει το κατάλληλο συναισθηματικό υπόβαθρο στις σκηνές. Γενικά η σειρά είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να δείτε άσχετα αν τα γεγονότα που προβάλει είναι αληθινά ή προσόντα μυθοπλασίας.

Βαθμολογία: 9/10

Spread the love

One thought on “The Crown: Season 3-4 Review

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *