Σταματήστε ότι κάνετε και δείτε το Cobra Kai

Είχα πάρα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ τόσο με σειρά και το Cobra Kai κατάφερε από το πουθενά να γίνει η αγαπημένη μου σειρά το τελευταίο διάστημα. Το είχα βάλει στο πρόγραμμα να το δω πριν αρκετό καιρό αφού μου το είχαν προτείνει φίλοι. Παρόλα αυτά το είχα παρατήσει όμως στην άκρη μέχρι προχθές που έβαλα τυχαία να το δω. Η σειρά θεωρώ είναι απο τις καλύτερες αποφάσεις τις ζωής μου το τελευταίο διάστημα.

Angry Miguel Diaz GIF by Cobra Kai - Find & Share on GIPHY

Η σειρά στην ουσία είναι η συνέχεια των 2 πρώτων Karate Kid. Πέρασαν λοιπόν πάνω από 30 χρόνια από την κυκλοφορία του The Karate Kid, με τους Ραλφ Μάτσιο (Ντάνιελ Λαρούσο), Νοριγιούκι Πατ Μορίτα (Μιγιάγκι) και Γουίλιαμ Ζάμπκα (Τζόνι Λόρενς) και βγήκε το Cobra Kai, πρώτα στην πλατφόρμα ροής του YouTube και μετέπειτα στο Netflix. Όποιος προέβλεπε φιάσκο, διαψεύστηκε πανηγυρικά. Η σειρά ξύπνησε όμορφα συναισθήματα, δίνοντας μια δόση εφηβικής νοσταλγίας.

Οι χαρακτήρες μεγάλωσαν, κάποιοι τα κατάφεραν κάποιοι όχι, έκαναν παιδιά, παντρεύτηκαν, χώρισαν ,αλλά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας τους σημάδεψαν. Κεντρικός ήρωας αυτή την φορά είναι ο Τζόνι και όχι ο Ντάνιελ αλλάζοντας τα δεδομένα και δίνοντας μας την δικιά του οπτική γωνία στα γεγονότα. Σημαντικό ρόλο στην σειρά παίζουν και η νέα γενιά, με νέους επίδοξους μαχητές να θέλουν να μάθουν καράτε.

Break out the Bananarama pancakes, Cobra Kai is back for Season 2.:  ohnotheydidnt — LiveJournal

Η πλοκή και οι χαρακτήρες είναι απίστευτα καλογραμμένοι, με δραματικές και κωμικές εναλλαγές όταν πρέπει. Η σειρά έχει πολύ ωραίο χιούμορ που βγαίνει αυθόρμητα στις σκηνές. Σκηνικά κουστούμια σε πολύ καλό επίπεδο, όπως και η σκηνοθεσία. Αυτό που σε κερδίζει στην σειρά είναι η νοσταλγία που βγάζει καθώς και οι χαρακτήρες με τις ιστορίες τους. Οι ερμηνείες απο όλους τους ηθοποιούς είναι αρκετά καλές, μιας και έχει γίνει άριστη δουλειά στο κάστινγκ.

Σίγουρα είναι μια σειρά που πρέπει να δείτε καθώς συνδυάζει καταπληκτικά την δράση και την κωμωδία

Βαθμολογία: 8,5/10

Spread the love

4 thoughts on “Σταματήστε ότι κάνετε και δείτε το Cobra Kai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *