Η νέα ταινία της Pixar: “Ψυχή”

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar/Walt Disney με τίτλο «Soul» ή αλλιώς «Ψυχή» αναζητά το νόημα της ζωής και το μετατρέπει σε περιπέτεια. Μια ταινία που οι περισσότεροι πιστεύουν οτι είναι περισσότερο για ενήλικες παρά για παιδιά. Στην ταινία, δύο ψυχές συγκρούονται λόγω των απόψεών τους για το τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή. Ο ένας πρωταγωνιστής επιθυμεί να επιστρέψει στη ζωή που ζούσε πριν και ο άλλος δεν θέλει καν ν’ αρχίσει να ζει.

Ο Τζο Γκάρντνερ είναι δάσκαλος μουσικής, ενήλικας, με πάθος για τη τζαζ και μετά από χρόνια που τον απέρριπταν έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε μια μουσική μπάντα. Ο Τζο φεύγει απρόσμενα από τη ζωή και μεταφέρεται στο Μεγάλο Πριν (εκεί όπου βρίσκονται όλες οι ψυχές που δεν έχουν γεννηθεί). Συμπρωταγωνίστριά του είναι η 22, μια ψυχή που δεν θέλει να πάει στη Γη και να ζήσει εκεί μιας και έχει δει τι επιφυλάσσει η ζωή, άρα προτιμά να παραμείνει εκεί που είναι.

Η νέα ταινία της Pixar: “Ψυχή”

Μαζί αναχωρούν για ένα ταξίδι να βρουν την σπίθα της 22, τη μοναδική απόδειξη ότι η 22 είναι έτοιμη να ξεκινήσει να ζει. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις παρουσιάζει η ταινία: η 22 δεν θέλει να μπει στον κόπο και μάλλον θα ήθελε να συνεχίσει την άσκοπη ύπαρξή της. Ο Τζο είναι ένας μουσικός που προσπαθεί, αλλά οι δυσκολίες του ρίχνουν το ηθικό. Στην πραγματική ζωή, παρά τις προφανείς διαφορές τους, το ντουέτο αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που θέτουν σε δοκιμασία τις ιδέες του καθενός τους. Το ερώτημα που θέτει το «Soul» είναι: «Αξίζει πραγματικά να πεθάνει κανείς για όλη αυτή η ζωή;»

Spread the love

One thought on “Η νέα ταινία της Pixar: “Ψυχή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *