Γιατί μας πόνεσες έτσι ρε Sabrina?

Η νέα χρονιά μας έφερε και το τέλος του Chilling Adventures of Sabrina. Μια σειρά που γενικά πιστεύω δεν έλαβε την αναγνώριση που της άξιζε. Όπως έχουμε ξαναπεί η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο comic, όπως ήταν και το παιδικό που βλέπαμε παλιά στο STAR, αλλά σε πιο εφηβική και σκοτεινή βερσιόν, γεμάτη αίμα και σατανιστικές αναφορές.

Κάπου μέσα στο καλοκαίρι ανακοινώθηκε οτι το τέταρτο μέρος της σειράς θα είναι και το τελευταίο της, με το netflix στην ουσία να ακυρώνει την σειρά. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις απο τους fans της, καθώς φαινόταν οτι η σειρά πάει καλά, αποσπώντας θετικά σχόλια απο το κοινό. Το netflix όπως συνηθίζει δεν δικαιολόγησε την ακύρωση αυτή και πολλοί είπαν οτι είναι μια από τις συνήθειες του να ακυρώνει σειρές μετά απο 1-2 κύκλους.

Το chilling adventures of Sabrina ξεκίνησε πολύ δυνατά με άρτιο σενάριο, σκηνοθεσία και ερμηνείες. Γενικά ήταν μια τίμια teen paranormal drama σειρά. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σειράς ήταν τα έντονα woman empowerment μηνύματα που είχε διάσπαρτα. Σε όλη την διάρκεια της σειράς βλέπουμε τους γυναίκειους χαρακτήρες να προσπαθούν να δείξουν τις δυνατότητες τους και συνεχώς να υποβαθμίζονται και να αγνοούνται απο άντρες με έντονα πατριαρχικά στοιχεία.

Γιατί μας πόνεσες έτσι ρε Sabrina?

Όλα λοιπόν πηγαίναν καλά μέχρι που η σειρά ακυρώθηκε και ο τέταρτος κύκλος έσκασε. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά και η φάση έγινε τέρμα cringy. Η πλοκή έγινε επαναλαμβανόμενη και βαρετή, οι ηθοποιοί προσπάθησαν να το σώσουν με τις ερμηνείες τους άλλα φαινόταν οτι είχαν ξενερώσει με την φάση. Γενικά η παραγωγή, το σενάριο και όλα έδειχναν να μην είχαν προβλέψει την ακύρωση της σειράς και για αυτό μας έδωσαν αυτό το τέλος.

Το Chilling Adventures of Sabrina ΤΕΛΕΊΩΣΕ ΧΑΛΙΑ! Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ οτι αυτό ήταν το τέλος που είχαν σχεδιάσει οι δημιουργοί της σειράς. Με 5.5 σκορ στο IMDb κανείς δεν μπορεί να πει οτι η sabrina τελείωσε ένδοξα. Το μόνο καλό που είδαμε στο τελευταίο κύκλο είναι το crossover με την άλλη ομώνυμη κωμική σειρά των αρχών του 2000s “Sabrina the Teenage Witch“. Απο την άλλη το crossover με το Riverdale, που ανήκει και αυτό στο Archie comics, δεν έγινε ποτέ.

Αν με ρωτήσετε αν αξίζει να δείτε το Chilling Adventures of Sabrina, θα σας πω ναι. Απλά να ξέρετε μάλλον θα πορωθείτε και θα ξενερώσετε με το τέλος.

Βαθμολογία: 6/10

Spread the love

One thought on “Γιατί μας πόνεσες έτσι ρε Sabrina?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *