Ο CEO του PlayStation εξηγεί γιατί το PS5 έχει αυτή την τιμή

Ύστερα από μήνες φημών, η Sony εν τέλει αποκάλυψε την τιμή του PS5 στις 16 Σεπτεμβρίου. Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι μόλις 57 ημέρες πριν το λανσάρισμά του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναρωτιόσασταν ποτέ γιατί στα 500 ευρώ το Playstation 5;; Ο CEO του PlayStation εξηγεί γιατί αυτή η τιμή και όχι ψηλότερα.

Σύμφωνα με τον Jim Ryan, η τιμή του PS5 καθορίστηκε πριν το παγκόσμιο lockdown. Αυτό δεν άλλαξε, επέμεινε ο ίδιος, και το πλάνο ήταν εξαρχής η έκδοση χωρίς δίσκο να πουλιέται στην ίδια τιμή με το PS4. «Καταφέραμε να λανσάρουμε το PlayStation 5 στα 399 δολάρια με όλη την ισχύ και τις λειτουργίες της κονσόλας, στην ίδια τιμή που λανσάραμε το PS4 το 2013».

Jim Ryan
Jim Ryan

Αυτό καταρρίπτει και μια άλλη θεωρία σχετικά με την καθυστερημένη αποκάλυψη της τιμής: ότι η Sony περίμενε να δει το Xbox Series X της Microsoft προτού λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Βεβαίως, το γεγονός ότι η Sony ήθελε να πουλήσει την κονσόλα χωρίς δίσκο για 399 δολάρια δεν σημαίνει ότι δεν θα αναγκαζόταν να προσαρμόσει την τιμή εάν η Microsoft μείωνε πολύ τη δική της τιμή.

Σε κάθε περίπτωση και οι 2 εταιρείες μπορούσαν να είχαν τοποθετήσει την τιμή των μηχανημάτων υψηλότερα, αν ήθελαν. Σίγουρα το 2020 μας οδήγησε σε μία παγκόσμια ύφεση, κάτι που όμως δεν ισχύει για το gaming. Καθώς η ζήτηση για τις νέες κονσόλες είναι τέτοια, όπου η έλλειψη τους θα είναι και το 2021!

Spread the love

2 thoughts on “Ο CEO του PlayStation εξηγεί γιατί το PS5 έχει αυτή την τιμή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *