Το Netflix σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 40 anime shows μέσα στο 2021

Το Netflix ανακοίνωσε στην AnimeJapan 2021 Expo του Τόκυο, οτι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 40 anime shows μέσα στο 2021. Σύμφωνα με το Bloomberg σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η επιτυχία του Blood of Zeus που προβλήθηκε πέρσι.

Οι νέες σειρές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά περιλαμβάνουν την μεταφορά του manga “Record of Ragnarok” που αναμένεται τον Ιούνιο. Το Yasuke που αφορά ένα Αφρικανό σαμουράι στην φεουδαρχική Ιαπωνία και θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Απριλίου. Επιπλέον αναμένεται και το  Resident Evil: Infinite Darkness βασισμένο στο διάσημο παιχνίδι. Σύμφωνα με το Variety, ο αριθμός των anime τίτλων που έρχονται στο netflix φέτος είναι διπλάσιος απο τους αντίστοιχους περσινούς.

«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να υπερηφανευόμαστε ως ο κορυφαίος προορισμός ψυχαγωγίας με ποιοτικό περιεχόμενο», δήλωσε στο Bloomberg ο Taiki Sakurai, επικεφαλής παραγωγός anime του Netflix. «Η ανάπτυξη της πλατφόρμας μας συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη των anime μας.»

Η παγκόσμια αγορά anime έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι και αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Sony ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδίαζε να αγοράσει τον ιστότοπο anime βίντεο, Crunchyroll, για σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια (αν και η πώληση αυτή καθυστέρησε λόγω έρευνας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ). Σύμφωνα με τους New York Times, το Netflix δήλωσε ότι ο αριθμός των νοικοκυριών που κάτι απο τα διαθέσιμα anime του πέρυσι αυξήθηκε κατά 50% από το 2019.

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *