Look out! Here comes the Spiderman!

Είναι Κυριακή πρωί…09:00. Έχεις ήδη μπουκώσει το μπολ με τα δημητριακά, στο σπίτι ησυχία και το τηλεκοντρόλ έχει πάρει φωτιά. Από ΝΕΤ σε ΣΤΑΡ καπάκι ΑΛΤΕΡ(ΑΛΤΕΡ;) και καταλήγεις σε Jetix και όλα αυτά…για ένα φανταστικό σύμπαν που δεν έχει τελειωμό. Και ακόμα καλυτέρα ανοίγεις το κινητό σου πλέον μεγάλος και όχι το τότε 9χρονο και γεμίζεις σπάμ για την φήμη του Multiversity του Spider-Man!

Τα τηλεφωνά μεταξύ μας αμέτρητα, οι αναζητήσεις στο Google άπειρες. Δεν θα ασχοληθούμε όμως σε αυτό το άρθρο με αυτό γιατί είναι μια νοσταλγία του καθενός ξεχωριστή, μοναδική και θέλουμε να την αφήσουμε πάνω σας.

Multiversity Spider-Man

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής

Καλή και άγια η marvel ΑΛΛΑ!!! Πούλησε την ψύχη της στο διάβολο όταν έδωσε τα δικαιώματα του Spiderman στην SONY. Και μετέπειτα παραδίδοντας την ψύχη της, κυριολεκτικά, στην Disney!

Εννοείται ότι μιλάμε για στρατηγικές κινήσεις, που αν δεν είχαν γίνει το μικρό έπος του Stan Lee θα γνώριζε την χρεωκοπία. Αρκετά χρόνια μετά και εν έτη 2020, το MCU περιτριγυρίζεται από εκατομμύρια δολάρια είτε αφορά budget είτε cast ηθοποιών, κομπάρσων κτλ.

Multiversity Spider-Man

Γιατί όμως τα είπαμε όλα αυτά

Αυτή η πώληση των δικαιωμάτων του Spider-Man είναι και ο λόγος που έχουμε δει αυτόν τον χαρακτήρα σε τόσες πολλές μορφές. Άλλες αξιομνημόνευτες στους αιώνες και άλλες καλύτερα να μην τις ξαναδούμε.

Ξεκινάμε

Spider-Man (2002)

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε σαν τον «αυθεντικό». Kομμένος και ραμμένος όπως είναι από τα πρώτα κόμικ του Lee, τον μαθαίνουμε μέσα από το δράμα του. Βλέπουμε έναν ηρώα πιο σκοτεινό, κυριαρχημένος από το συναίσθημα της απώλειας. Και το βασικότερο; Είναι από τις πρώτες ταινίες με superheroes με πολύ καλά γραφικά, καλό cgi και με πολύ καλό υπόβαθρο. Ακόμα και σήμερα, ο Tobey Maguire παραμένει ο αγαπημένος μας Spider-Man.


The Amazing Spider-Man (2012)

Η Sony πάλι εξομαλύνει τον χαρακτήρα της και μας δείχνει έναν Spidey στην πιο νεανική του εκδοχή. Δεν είναι τόσο σκοτεινή όσο η προηγούμενη τριλογία. Κυριαρχεί γενικά ένα ελαφρύ χιούμορ και η ταινία γίνεται πιο εφηβική. Ίσως αυτό που μας άρεσε εδώ ήταν ότι είδαμε τον Spider Man από τα κινούμενα σχέδια με τις αμπούλες. Αλλά γενικά ο Andrew Garfield δεν έπεισε και πόσο μάλλον σκηνές σαν την παρακάτω:

Και έρχεται η ΒΟΜΒΑ του 2015

Sony και Marvel(Disney) δίνουν τα χέρια ώστε ο διάσημος θρυλικός Spidey της γειτονιάς μας να ενσωματωθεί στο γενικότερο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel(MCU). Και η πρώτη ταινία Spider-Man δια χειρός Sony και Marvel είναι γεγονός:

Spider-Man Homecoming (2017)

Ο νεαρός Tom Holland, παίρνει στους ωμούς του έναν ηρώα που ήδη το κοινό είναι εξοικειωμένο και ικανό να τον κρίνει, και θα λέγαμε ότι τον κρατάει σταθερά καλό χαρακτήρα. Όπως και στο The Amazing Spider-Man έχουμε την νεανική του έκδοση με την αμπούλα(όπως τον χαρακτηρίζουμε). Εξίσου νέος και χαρούμενος χαρακτήρας σε σημεία κωμικότητας , όπως έπρεπε για το κλίμα που επικρατούσε στο MCU.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ

Όλες οι εκδόσεις ήταν αξιόλογες(σχεδόν) και όλοι οι ηθοποιοί που τον υποδύθηκαν ήταν επίσης αξιόλογοι. Δυστυχώς δεν είναι ένας χαρακτήρας όπως ο Iron Man που θα μας μείνει για την ερμηνεία του Robert Downey  Jr. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλοι σας, όταν ακούτε την λέξη Spider Man έχετε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα στο μυαλό και όχι και τους 3.

Όπως προαναφέραμε η αγάπη μας για την πρώτη του έκδοση με τον Tobey Maguire έχει μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη. Είτε επειδή ήταν ο πρώτος Spider-Man είτε επειδή το νεαρό της ηλικίας, δεν φεύγει εκείνη η “ριμάδα” η πρώτη φορά.

Τι αναμνήσεις…

Ο στόχος αυτού του άρθρου ήταν να σας κάνουμε να νοσταλγήσετε αυτόν αγαπητό χαρακτήρα. Να σας παρακινήσουμε, γιατί ίσως, να κάνετε ένα refresh στην μέχρι τώρα κινηματογραφική του πορεία. Γιατί, και το 2021(μην λέμε πάλι για το 2020) θα συνεχίσει να είναι χρονιά της Marvel.

Και κλείνοντας, φανταστείτε τι θα σημάνει αυτό στο κινηματογραφικό χάρτη αν οι φήμες περί Multiversity του Spider-Man βγουν αληθινές!

Multiversity του Spider-Man

Spread the love

One thought on “Look out! Here comes the Spiderman!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *