Η Nintendo επανακυκλοφορεί το Game & Watch

Η φορητή κονσόλα Game & Watch, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980 και βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι το 1991, ήταν υπεύθυνη για την τοποθέτηση της Nintendo στον χάρτη των video games. Απέχει παρασάγγας από τη Nintendo του σήμερα, που κυκλοφορεί τακτικά παιχνίδια τα οποία πουλάνε σαν τρελά και που συνδέει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Το Game & Watch ήταν μια σειρά παιχνιδιών χειρός που η Nintendo πούλησε πριν ο κόσμος ερωτευτεί το Game Boy. Σε αντίθεση με το Game Boy, τα ασπρόμαυρα παιχνίδια του Game & Watch μπορούσαν να παίξουν μόνο ένα παιχνίδι το καθένα.

Το νέο Game & Watch έχει τη μορφή του πρωτότυπου με το κόκκινο και χρυσό σχεδιασμό του, αλλά είναι σαφώς εκσυγχρονισμένο, καθώς φορτίζεται από USB-C και είναι έγχρωμο. Το νέο μοντέλο θα παίζει τρία παιχνίδια: “Super Mario Bros.”, “Super Mario Bros .: The Lost Levels” και “Ball (the Mario version).” Μόνο το “Ball”, παραμένει ασπρόμαυρο.

Οι θαυμαστές οποιουδήποτε παιχνιδιού “Super Mario Bros.” θα αναγνωρίσουν αμέσως την εμβληματική μουσική.

Η Nintendo επανακυκλοφορεί το Game & Watch

Η λειτουργία πολλών παικτών σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε πρώτα ως Mario στο “Super Mario Bros.” και μετά να αφήστε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να πάρει την κονσόλα για να παίξει ως Luigi. Κανένα από αυτά τα μοντέρνα σύνδεση με την επιχείρηση Διαδικτύου εδώ.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κονσόλα είναι επίσης κυριολεκτικά ρολόι. Πατώντας το κουμπί Ώρα, εμφανίζεται ένα ρολόι, μαζί με τον Mario να πηδάει.

Η κονσόλα δεν είναι τόσο γνωστή όσο μερικά από τα άλλα συστήματα παιχνιδιών της Nintendo, αλλά ήταν το πρώτο σύστημα που παρουσίασε την κατεύθυνση σε σχήμα +, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Game & Watch “Donkey Kong” του 1982. Η επιτυχία του χάρισε επίσης κάποιου είδους «νομιμότητα» στο φορητό gaming, κάτι για το οποίο οι κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετία του 1970 ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Spread the love

One thought on “Η Nintendo επανακυκλοφορεί το Game & Watch

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *