Επιτέλους μάθαμε την αλήθεια για το backwards compatibility του PS5

Ένας μήνας και κάτι έχει απομείνει ώστε να καταφθάσει επίσημα η 9η γενιά κόνσολών, τα Xbox Series X/S και το Playstation 5.

Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε πιο διεξοδικά, το backwards compatibility αποτελεί ένα ΠΟΛΥ σημαντικό χαρακτηριστικό για κάθε γενιά hardware. Όσο πλησιάζει ο καιρός μαθαίνουμε νέες πληροφορίες των δύο εταιρειών. Αυτή την φορά ήρθε η ώρα της Sony να αποκαλύψει τα χαρτιά της για το πολυπόθητο backwards compatibility. Και αφού μάθαμε όλη την αλήθεια για το backwards compatibility του PS5 ξεκινάμε.

Η Sony μέσα από το επίσημο blog της, μας ενημέρωσε ότι περισσότερα από 4000+ παιχνίδια του PS4 θα είναι συμβατά με το PS5. Μερικά μάλιστα από αυτά θα επωφεληθούν με καλύτερο frame rate χάρη στο “Game Boost” της κονσόλας. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε ποια και πόσα.

Δηλαδή θα τα παίζουμε με καλύτερο framerate, καλύτερη ανάλυση, γραφικά κτλ. Βέβαια αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι ότι αν αυτή η τύπου αναβάθμιση δίνεται δωρεάν στους παίκτες η μέσω κάποιας πληρωμής. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα εξετάζεται ξεχωριστά ανα περίπτωση.

Μάλιστα αυτή η τύπου αναβάθμιση θα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σε digital και σε physical έκδοση. Με απλά λόγια όσοι έχουν το δισκάκι του εκάστοτε παιχνιδιού θα πρέπει να κάνουν το εξής.

Physical Έκδοση

Να τοποθετήσουν το δισκάκι με το PS4 παιχνίδι που διαθέτουν στην κονσόλα και πηγαίνοντας στις επιλογές αναβάθμισης να επιλέξουν να το κατεβάσουν δωρεάν η να πληρώσουν το επιπλέον κόστος. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι το δισκάκι θα ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει μέσα στην κονσόλα.

Digital Έκδοση

Εκείνοι που διαθέτουν το παιχνίδι ψηφιακά θα πρέπει να το εντοπίσουν στο PlayStation Store ή στην βιβλιοθήκη του και να ακολουθήσουν τα προαναφερθέντα βήματα.

Ένα γρήγορο συμπέρασμα είναι ότι η Sony πετάει το μπαλάκι αναβάθμισης στον εκάστοτε developer, κάτι ανάλογο με το smart delievery της Microsoft.

Πρακτικά, όσο και αν φαίνεται παράξενο, μόνο 10 παιχνίδια του PS4 δεν θα είναι συμβατά με το PS5. Aυτά θα τα βρείτε στην παρακάτω λίστα με τους συνδέσμους τους:

Όπως αναφέρει η Sony, οι τίτλοι που δε θα είναι συμβατοί με το PS5 θα έρχονται με την “ταμπέλα”, “Playable on: PS4 only”, για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. 

To PlayStation 5 αναμένεται να λανσαριστεί στην χώρα μας στις 19 Νοεμβρίου.

Spread the love

One thought on “Επιτέλους μάθαμε την αλήθεια για το backwards compatibility του PS5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *