Διαφορετικές στρατηγικές Warner και Disney κόντρα στο Netflix

Οι μεγάλοι κινηματογραφικοί παραγωγοί Warner Bros/ Disney μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» του streaming επιχειρώντας να ανακτήσουν χαμένο έδαφος από το Netflix. Ενώ σαν πρώτη όψη φαίνεται οι στρατηγικές τους να μοιάζουν, εν τέλη παρουσιάζονται τελείως διαφορετικές!

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή!

Τα δύο μοντέλα

Όταν η Warner Bros. αποφάσισε να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα τις ταινίες του 2021 στις αίθουσες και στο HBO Max, η Disney έχει υιοθετήσει μια πιο επιλεκτική προσέγγιση. Στόχος ήταν (και είναι) να καθησυχάσει το κοινό, τους κινηματογραφιστές και τους διανομείς, ανακοινώνοντας πως θα αποφασίζει κατά περίπτωση. Παράλληλα, θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Disney + για να παρουσιάσει επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές από Marvel, Pixar, Star Wars κ.α..

Στη Disney έδειξαν ξεκάθαρα ότι συμμετέχουν στο παιχνίδι αλλά με σεβασμό στους δημιουργούς του Χόλυγουντ ενώ στη Warner ακολούθησαν μια επιθετική στρατηγική «καμμένης γης» για τους κινηματογράφους και τη βιομηχανία της μεγάλης οθόνης.

Η Warner ανατίναξε τις σχέσεις με τους δημιουργούς

Η Warner ανακοίνωσε 17 ταινίες μεγάλου μήκους που θα μεταδοθούν μέσω της πλατφόρμας HBO Max την επόμενη χρονιά.

Η HBO Max έχει μόνον 12,6 εκατομμύρια συνδρομητές, σε αντίθεση με τους 86,8 εκ συνδρομητές της Disney, και ελπίζει ότι οι νέες πρωτότυπες ταινίες θα φέρουν περισσότερους συνδρομητές. Εάν η πλατφόρμα HBO Max γίνει γνωστή για τις ταινίες, μπορεί να βοηθήσει τους επενδυτές να αποτιμήσουν την εταιρεία πιο κοντά στο Netflix.

Αλλά η απόφαση της Warner να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην πλατφόρμα και στις αίθουσες τις ταινίες έχει προκαλέσει τεράστια αντίδραση από την κοινότητα των δημιουργών. Η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στην πλατφόρμα αντί σε ένα έως τώρα αποδεδειγμένα επωφελές στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Έπραξε καλώς; Σε αυτό το ερώτημα μόνο ο χρόνος θα δείξει!

Εσείς τι πιστεύετε για το μέλλον του streaming; Ποια από τις 2 εταιρείες Wrner Bors – Disney θα ρίξει το Netflix; Πείτε μας στα σχόλια!

Spread the love

3 thoughts on “Διαφορετικές στρατηγικές Warner και Disney κόντρα στο Netflix

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *